Szeptember 9-én kerül megrendezésre a D23 Expo, a Disney legnagyobb eseménye, melynek keretein belül filmekkel, tévés projektekkel és a videojátékiparral kapcsolatos bejelentések sorára és a már ismert projektjeikhez kapcsolódó további információkra számíthatunk.

Idén először egy kifejezetten a Disney-féle videojáték projekteket felvonultató bemutatót is tartanak, mely során elég vaskosan reprezentálhatja magát a Marvel videojátékos részlege. Na de milyen játékokra számíthatunk? Összeszedtük a legesélyesebbeket!

 

Marvel's Midnight Suns

Szinte biztos, hogy jelen lesz a nemrégiben elcsúsztatott megjelenésű Midnigh Suns, a Marvel X-Com alapokkal rendelkező stratégiai akciójátéka. A játékról már viszonylag sok anyagot láthattunk, így a legesélyesebb, hogy a gameplay mellett egy újabb megjelenési dátumot kapunk majd.

Marvel's Spider-Man 2

A korábban Playstation exkluzív Spider-Man és Spider-Man: Miles Morales folytatását még tavaly jelentették be, az első traileren kívül azonban nem sokat láttunk azóta sem a 2023-ra tervezett játékból. Amit tudunk: A két Pókember mellett Venom és Kraven karakterei központi szerephez jutnak majd. Amit nem tudunk: minden más, de ha valahol, akkor a D23-on jó eséllyel legalább valamilyen információ morzsát kapunk majd a várva várt folytatásról.

Marvel's Wolverine

Akárcsak a Spider-Man 2, úgy a Wolverine is mindössze egy teaser trailert kapott a 2021-es Playstation Showcase alkalmával, ezért reméljük, hogy az azóta eltelt időben haladt annyit a játék, hogy egy kicsit többet is lássunk belőle Logan megvillanó karmainál. A játékot egyébként a Spider-Maneket is jegyző Insomniac készíti és egyelőre csak a PS5 megjelenés a biztos, de már ez is elég arra, hogy bizakodva tekintsünk a projektre.

Amy Hennig ismeretlen Marvel játéka

Amy Hennig, az Uncharted játékok kreatív rendezője jelenleg a Skydance New Media vezetője. Az egyébként főleg filmes projektekkel foglalkozó Skydance eddig mindössze két VR játékot tett le az asztalra, következő projektjeik között azonban ott szerepel egy eddig ismeretlen Marvel-cím, melyről mindössze annyit osztottak meg, hogy egy sztoriközpontú akciójáték lesz, eredeti történettel, a Marvel univerzumban. Nem mellesleg egy Star Wars játékon is dolgozik a stúdió, úgyhogy reméljük, hogy legalább az egyikből kicsit többet is látunk majd a D23 alkalmából.

Az eseményen persze nemcsak Marvel címekre számíthatunk, hanem Star Wars játékokkal kapcsolatos bejelentéseket is rebesgetnek az interneten, valószínűleg a Ubisoft készülő Avatar: Frontiers of Pandora című játékáról is kapunk némi új infót és még ki tudja mivel lep meg minket a Disney. Egy biztos, minden kiderült szeptember 9-én!