Guinness-rekorder gyűjtemények, amik láttán minden rajongó szája tátva marad.

 

Michael Nilsen és közel tízezer darabos Power Rangers gyűjteménye

A listánkban akadnak impozáns gyűjtemények, de ez a Power Rangers kollekció még azokhoz képest is erős. Michael Nilsen 10 évesen kapta meg élete első PR figuráját, azóta pedig begyűjtött könyveket, játékfegyvereket, DVD-ket és minden egyebet amit talált a 28 évadnyi és három filmnyi sorozatból. A Guinness Rekordok Könyvébe 2022-ben került be, akkor 9364 darabos gyűjteményével, mely azóta is csak bővül.

Menahem Asher Silva Vargas varázslatos Harry Potter gyűjteménye

A Harry Potter franchise minden bizonnyal a világ egyik legjövedelmezőbb és leginkább körülrajongott kulturális fenoménja, így nem meglepő, hogy akad, aki ebből a franchise-ból is rekorder gyűjteményt állított össze. A 37 éves Menahem Asher Silva Vargas 3092 darabos kollekciójában kártyáktól kezdve, a varázspálca replikákon át a figurákig mindig megtalálható, kedvence pedig különleges jelentőséggel bír, hiszen egy bekeretezett Harry Potter rajz, melyet édesanyjától kapott egy gyereknap alkalmával. Menahem álma egyébként az, hogy egyszer más rajongókkal is megoszthassa gyűjteményét egy állandó kiállítás keretein belül.

Steve Sansweet és a galaxis legimpozánsabb Star Wars kollekciója

Ugye nem hittétek, hogy majd pont egy Star Wars gyűjtemény marad ki a világ legnagyobb rajongói kollekciói közül? Steve Sansweetnek már sikerült az, amit a korábban említett Harry Potter gyűjtő, Menahem Asher Silva Vargas tervez. Sansweet ugyanis létrehozta és folyamatosan igazgatja magángyűjteményéből álló „kis” múzeumát, a Rancho Obi-Want. A rekorder kollekciót 2015-ben, Star Wars-napon jegyezték be, 93 260 darabbal, Steve Sansweet szerint azonban a teljes gyűjteménye közelebb áll a – kapaszkodjatok meg – ötszázezer darabhoz. Az eredeti 70-es évekbeli figuráktól, a forgatásokról kicsempészett kellékeken át a teljesen egyedi, aranyozott LEGO Ezeréves Sólyomig, Steve gyűjteményében minden ott van, amiről egy Star Wars rajongó csak álmodhat.

Én vagyok Vasember… legnagyobb rajongója!

Miguel Andrés Javier első Vasember relikviája egy másodkézből vásárolt akciófigura volt, hiányzó darabokkal. Azóta 1548 darabosra nőtt a gyűjteménye, mellyel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a legnagyobb Vasember-gyűjtemény tulajdonosa. A kötelező figurák és képregények mellett Miguel tulajdonában rengeteg apróság, köztük Vasember óra, poharak, ruhadarabok is találhatóak. Bár hatalmasra duzzasztott kollekcióját egyre nehezebb új dolgokkal bővítenie, pont emiatt mindig nagy öröm számára valami újat találni. Az emléktárgyak egy része egyébként a saját otthonában van, míg a többi egy ingyenesen megtekinthető kiállítás részét képezi.

Forrás és képek: Guinness World Records