A Marvel Filmuniverzum csak nő és nő, új Fekete Párduccal, Namorral, Daredevillel és még megannyi új karakterrel bővül a legnagyobb képregényes franchise.

A San Diego Comic Con minden évben az egyik, ha nem a legnagyobb esemény a képregényrajongók és úgy általában a geekek táborának, már csak azért is, mert általában itt kapjuk meg a legnagyobb bejelentéseket filmes fronton. Ahogy arra számítani lehetett a Marvel idén is sok bejelentéssel készült, melyek ízelítőt adnak abból, hogy mire is számíthatunk az MCU jövőjét illetően. A korábbi, Endgame-mel záródó korszak az Infinity Saga névre hallgatott, a mostani és elkövetkezendő filmek pedig – amint abból a legutóbbi Doctor Strange már ízelítőt nyújtott – a Multiverzum Saga névre hallgatnak majd. Hogy ez mit is jelent? A képregényrajongók számára már elég szépen kezd körvonalazódni a dolog.

 

Ami a legkorábban érkező címeket illeti, újabb előzetest kapott a She-Hulk: Attorney at Law, ami egy a képregényekhez egyre jobban hasonlító, 4. fal áttöréssel, kisebb (és az utolsó képkockák alapján nagyobb!) mellékszereplőkkel és meglepetésekkel tarkított sorozat lesz Bruce Banner unokatesójáról, Jen Waltersről.
 

Sorozatos téren premier dátumot kaptak még a következők:

Secret Invasion – Hamarosan megtudjuk, hogy Nick Fury mit is csinál az űrben, a Skrullok oldalán, hiszen visszatér mind ő, mind pedig Ben Mendelsohn karaktere 2023 tavaszán.

Echo – A Hawkeyeból ismert Maya Lopez saját sorozatot kap 2023 nyarán

Loki – a már forgó második évad szintén 2023 nyarán érkezik a Disney+ra

Ironheart – Riri Williams, a Wakanda Foreverben debütáló, részben Tony Stark nyomdokaiba lépő karakter saját sorozata 2023 őszén érkezik.

Agatha: Coven of Chaos – Ririt pedig a Wandavision ellenlábasaként megismert Agatha Harkness saját sorozata követi jövő télen. Hogy milyen formában, azt még nem tudjuk, hiszen a karakter elhalálozni látszott a Wandavision fináléjában, de kíváncsian várjuk.

Daredevil: Born Again – Régóta pletykálnak már róla, most pedig már biztosan tudjuk: Matt Murdock visszatér, a Netflix helyett ezúttal a Disney+on, a sorozat alcíme pedig a legendás Frank Miller füzetek alcímét viseli.

És akkor nézzük, hogy a filmes téren mire számíthatunk:

Black Panther: Wakanda Forever: Chadwick Boseman szomorú halálát követően a Fekete Párduc franchise is elbúcsúzik T’Challától, az öröksége azonban fennmarad. Hogy ki viszi tovább a fáklyát, még kérdéses, azt viszont már tudjuk, hogy a történet az egyik legkorábbi Marvel karaktert is felvonultatja, az első mutánsként is ismert Namort, aki Atlantisz seregeit vezeti majd Wakanda ellen.


Ant-Man and the Wasp: Quantumania – A korábbi gárda természetesen visszatér, és a SDCC résztvevői már egy kis ízelítőt is kaptak. Az elmondásuk alapján miután Scott Lang immár felnőtt lánya, Cassie átkerül a Kvantum-világba, a csapat mentőakcióra indul. A Kvantum-világ persze rengeteg veszélyt és meglepetést tartogat, köztük egy egyelőre ismeretlen, Bill Murray által alakított karaktert és azt, akit nem nevezünk nevén, pontosabban Kangot, a hódítót, aki állítólag itt már jóval veszélyesebb lesz, mint a Lokiban. Sőt, állítólag az AIM mesterelméje, MODOK is megjelenik majd a filmben.

Guardians of the Galaxy vol. 3 – James Gunn elmondása alapján lezárást kap a galaxis őrzőinek története. Hogy mikor? 2023 májusában!

Blade – Mahershala Ali megformálásában érkezik a vámpírvadász vérszívó az MCU-ba. Sokat még nem tudunk róla, a hangját azonban már hallhattuk, hiszen ő volt az, aki Kit Harrington Dane Whitmanjéhez szólt az Eternals végén, feltéve a kérdést: biztosan készen áll a legendás Ebony Blade erejére? Talán választ kapunk a kérdésre 2023 novemberében!

Captain America: New World Order – Sam Wilson hivatalosan is átvette a stafétát Steve Rogerstől, ezt pedig az első saját filmjében meg is mutatja 2024 májusában.

Thunderbolts – Az itthon Mennydörgők néven is ismert csapat főleg antihősökből és gonosztevőkből áll, így kíváncsian várjuk, hogy miként illenek majd bele az MCU-ba. Ha jól sejtjük, akkor Julia Louis-Dreyfus karaktere, aki a The Falcon and the Winter Soldierben és a Black Widowban is feltűnt már, lesz a mozgatórugója a csapatnak.

Fantastic Four – A Marvel első családja végre az MCU-ba is megérkezik, 2024 novemberében. Ezen kívül nem sokat tudunk, például azt se, hogy John Krasinsky lesz-e Reed Richards megformálója, vagy az csak egy egyszeri kikacsintás volt a rajongók követeléseire a legutóbbi Doctor Strangeben.

És akkor nézzük talán a legizgalmasabb bejelentéseket:

Avengers: The Kang Dynasty – Bizony, a következő Bosszúállók filmben a már emlegetett Kang lesz a fenyegetés. Hogy milyen formában, azt még nem tudjuk, de egy biztos: multiverzális balhéba keverednek majd hőseink, hiszen nem sokkal később követi majd a filmet nem más, mint az…

Avengers: Secret Wars – Az elmúlt évek legnagyobb képregényes eseményének „feldolgozása”. A Secret Wars egy minden Marvel képregényen átívelő event volt, melynek végén több világ pusztult el és olvadt egymásba, hogy végül csak egy maradhasson. Minden bizonnyal itt csúcsosodik majd ki a Loki által elindított multiverzum történet, a kérdés csak, hogy miként. Egy dolgot már most mantrázunk az ujjainkat keresztbe fonva: God Emperor Doom!

Forrás: Marvel.com