Marvel Film/sori Werewolf by Night Disney+

A Marvel-filmekről elsődlegesen nem épp a horror zsáner jut eszünkbe, ezért igencsak meglepő, hogy egy olyan filmmel álltak elő a hétvégi D23 alkalmával, ami egy hatalmas fejhajtásnak tűnik az 30-as évek klasszikus horrorjai előtt.

 

A Werewolf by Night nem teljes értékű mozifilm lesz, csupán egy halloweeni különkiadásként szolgáló rövidfilm, ennek megfelelően a Disney+ra érkezik majd október 7-én. A történetről mindössze annyit tudunk, hogy központjában Jack Russel áll, egy olyan karakter, aki egy átok következtében vérfarkassá változik át. A különkiadásban olyan további karakterek tűnnek fel, mint Elsa Bloodstone, a szörnyvadász, de a szemfülesek Man-Thinget, a szintén klasszikus horrorok által ihletett képregénykaraktert is kiszúrhatják az előzetesben. Azt, hogy a Werewolf by Night mennyiben csatlakozik majd az MCU fősodrához nem tudni még, bár a - szándékosan - kissé idejétmúlt karakter design elég furcsán venné ki magát a CGI hősök mellett, így nem számítunk rá, hogy 1-2 rövid cameonál többet látnánk Jack Russelből a mozifilmekben.

Marvel Film/sori Werewolf by Night Disney+

A különkiadás rendezői székében egyébként az a Michael Giacchino ül, aki olyan filmsikerek zenéjét szerezte, mint a Fel, a Jojo Nyuszi, illetve több Marvel produkció, például a Pókember trilógia és a Thor: Szerelem és Mennydörgés.