A WandaVision és a The Falcon and the Winter Soldier után elindult a Marvel legújabb sorozata, a Loki – íme az első rész története pepitában, SPOILEREKKEL!

Marvel Loki Tom Hiddleston Owen Wilson sorozat filmsori

 

Ugyebár legutóbb a Bosszúállók: Végjátékban láthattuk Lokit, amikor is 2012-ben épp őrizetbe vették, de Hulk tombolása miatt kihasználva a fejetlenséget, kezébe kapta a Tesseractot, és eltűnt.

A sorozat közvetlenül ezzel a jelenettel kezdődik, majd kiderül, hogy a csínytevés istene eltűnése után meteoritként csapódik a Góbi sivatag dűnéi közé. Ezután viszont nincs sok ideje felocsúdnia, ugyanis megjelennek az Időzsaruk (nem ez a hivatalos nevük, hanem Time Variance Authority /TVA/, azaz Idővariációs Hatóság, de egyszerűbb az Időzsaruk), akik a multiverzum idővonalainak helyes lefolyására felügyelnek.

A szökéssel Loki időbűnt követett el, így bíróság elé állítják, ám ekkor megjelenik az ősz Owen Wilson bajuszban, aki a különösen veszélyes időbűnözőkre szakosodott, és kimenti a helyzetből hősünket. Miután megbeszélik miért „gonosz” Loki, és Loki megszökik, de mégsem, fény derül a sorozat fő sztoriszálára: Owen Wilsonnak Loki segítségére van szüksége, hogy elkapjon egy rendkívül para időbűnözőt, aki nem más mint... LOKI MAGA! Mármint egyik változata a jövőben(?).

Tehát adott az Időzsaru Loki és a Jövő-Loki, akik valószínűleg csak az utolsó részben csapnak majd össze, de addig is rengeteg időkalandban lesz részünk, ha hihetünk az előzeteseknek. No meg ott a bajszos Owen Wilson, akinek kifejezetten jól áll ez a fizimiska (és maga a szerep is).


Mitől működött az első rész? Az Időzsaruk szervezete és technológiája igazán figyelemfelkeltő, eddig szó sem esett róluk a Marvel filmes univerzumában, így üdítő volt egy teljesen új dologról hallani. Tom Hiddleston és Owen Wilson párosa is jól működött, plusz ne menjünk el szó nélkül a sorozat látványvilága mellett sem, ami gyönyörűen néz ki. No és persze a HUMOR, ami kifejezetten többször betalált, mint mondjuk a The Falcon and the Winter Soldierben.

Mitől volt unalmas? Sajnos túl sok idő ment el azzal, hogy Loki lelkivilágával foglalkoztunk, hogy ő gonosz-e vagy sem, ha igen, miért az, ha nem, miért nem az. Volt sírás-rívás is, de valahogy túl heves érzelmek váltakoztak túl rövid idő alatt, mintha csak Tom Hiddleston színészi kvalitásait akarták volna megcsillogtatni: ilyen amikor szomorú, ilyen amikor vidám, ilyen amikor érdeklődő arcot vág, stb. 

Egy szó mint száz: a Loki első része közel sem volt tökéletes, de megvan benne a potenciál. Lefektették az alapokat, jöhetnek a durvább fordulatok, és még több részlet Jövő-Lokiról, ki ő mi ő, honnan jött, hová tart. Kíváncsian várjuk a második részt, ami jún. 16-án debütál! Nektek mi a véleményetek az első epizódról?

Lájkolj minket Facebookon, ha tetszett amit olvastál!