Sony Marvel DC képregény film/sori 2022

2021-ben végre ismét elkezdett éledezni a mozi világa, a világjárvány következtében azonban még így is rengeteg film került halasztásra, a tucatnyi, mozit elkerülő és egyenesen streaming szolgáltatókhoz érkező címekről nem is beszélve. Reméljük, hogy idén már zavartalanul élvezhetjük a kedvenceinket a nagyvásznon is, így ennek jegyében összeállítottunk egy listát 2022 legjobban várt filmjeiről.

 

A Marvel gyűjtemény

Az idei első Marvel moziélmény a Doctor Strange: In the Multiverse of Madness lesz, melynek első kedvcsinálóját már elcsíphették a legutóbbi Pókember stáblistáját türelmesen végigváró rajongók, azóta pedig online is elérhetővé vált az előzetes. Az olyan új arcok mellett, mint a Xochitl Gómez által alakított America Chavez, jópár régi ismerős is feltűnik majd, köztük Wanda és a már rég látott Mordo is.
 


A dokit júliusban követi a Thor: Love and Thunder, melyet a Ragnarok rendezője, Taika Waititi visz tovább, így talán nem is kell mondanunk, hogy izgalmas agymenésre számíthatnak a villámok istenének rajongói. Még inkább, hiszen ezúttal a Galaxis őrzői is szerephez jutnak a filmben, Natalie Portman pedig visszatér Jane Fosterként és állítólag a rajongók által igencsak kedvelt Mighty Thor szerepét is magára ölti majd.

Az évet elvileg a Fekete Párduc folytatása zárja majd novemberben, erre azonban nem vennénk még mérget, tekintve, hogy a forgatás számos akadályba ütközött az elmúlt időszakban. A film története eddig titokban van tartva, mindössze annyit tudunk, hogy a Shurit alakító Leticia Wright visszatér, valószínűleg a főszerepben.

A DC sarok

Bár az univerzumépítésbe több ízben is beletört a DC bicskája, azért a filmekkel még egyáltalán nem álltak le és szerencsénkre idén is érkezik tőlük pár izgalmas cím. Kezdésképp márciusban végre megnézhetjük Robert Pattinson Batmanjét, nyáron érkezik Dwayne Johnson szerelemprojektje, a Black Adam, novemberben a régóta halogatott Flash-mozi, Ezra Miller címszereplésével, ami már csak azért is kiemelkedően izgalmas, mert Michael Keaton ismét magára ölti Batman gúnyáját három évtized után. Az évet az Aquaman folytatása zárja majd, természetesen Jason Momoával a főszerepben.

A Sony továbbra is pókemberezik

Bár szigorúan véve mindkettő Marvel-cím, a kissé nyakatekert tulajdoni viszonyok miatt külön számítjuk őket. A Pókember: Irány a Pókverzum nem csupán az egyik legjobb mozi volt a hálószövő főszereplésével, hanem az egyik örökös kedvencünkké is vált köszönhetően a kiválóan megírt karaktereinek és a letaglózó animációs stílusának. A folytatás két felvonásban érkezik majd, az első etapot októberben kapjuk meg, ehhez már egy rövid kedvcsináló is érkezett.
 


A Sony másik dobása az elég hányatott sorsú Morbius lesz, ami idén januárban érkezett volna, a legfrissebb hírek szerint azonban ismét halasztják a Jared Leto főszereplésével készülő vámpíros horrorkalandot, ezúttal áprilisig. Egy újabb film, aminek a megjelenését már csak akkor hisszük el, ha legalább kétszer láttuk.
 


A trendeknek megfelelően a képregényfilmek idén is dominálni fogják a filmpiacot, így itt kettéválasztanánk a listát, a következő részben pedig végigvesszük azokat a filmeket is, amik nem a szuperhősök körül forognak majd!