A CD Projekt RED útja a játékok világában igencsak hullámzóra sikerült, az Andrzej Sapkowski Vaják-könyvei alapján készült első két Witcher-játék viszonylag radar alatt mozgott a maga idejében. A játékok harmadik felvonása aztán a mennyekbe repítette a lengyel céget, sokan a mai napig a valaha készült egyik legjobb RPG-ként tartják számon a The Witcher 3: Wild Huntot.

 

A kezdeti bugok ellenére egy lehengerlően mély történettel, színes világgal és emlékezetes karakterekkel rajongók millióinak szívébe lopta be magát Ríviai Geralt és Ciri története, azóta persze a maga Netflixes adaptációját is kapja Sapkowski sztorija. Ezt követően azonban egy másik játék ideje jött el, a Cybepunk 2077 túlzás nélkül a gamer közösség egyik legjobban várt címe lett, hosszú éveket vártunk a megjelenésére, hogy aztán csúnya pofára esés és a játékipar egyik leghangosabb botránya szülessen meg a Cyberpunk kiadásakor.

Úgy tűnik, hogy a CD Projekt RED inkább visszatér a már kitaposott útra, következő nagy projektjük ugyanis egy újabb Witcher felvonás lesz. Sztorit és egyéb részletet még nem tudunk, azt azonban szinte biztosra vehetjük, hogy PC mellett csak a legújabb generációs konzolok tudják majd meghajtani a legújabb Witchert, hiszen a bivalyerejű Unreal Engine 5 dübörög majd a játék alatt, sőt a hivatalos közleményből az is kiderült, hogy a CDPR az engine fejlesztésében is vaskosan részt vesz majd.

Megjelenési dátum vagy egyéb konkrétum még nincs, és jó eséllyel ezeket nem is a közeljövőben kapjuk meg. Mindenesetre újra reménykedhetünk abban, hogy a CD Projekt Red tisztára mossa a nevét és kapunk egy a Wild Hunthoz hasonlóan legendás játékot a jövőben.

Forrás: CD Projekt RED