Meglepő bejelentésekkel állt elő a CD Projekt Red a 20. születésnapjuk alkalmából. Ezekkel a címekkel tervezi a jövőjét a Witcher-játékok és a Cyberpunk 2077 stúdiója.

 

Hogy hány új Witcher készül?!

A következő Wither bejelentéséről már mi is írtunk, a CD Projekt Red azonban most újabb részleteket árult el. Először is azt, hogy a negyedik Witcher egyelőre a Polaris munkacímet viseli, ráadásul egy újabb trilógia kezdő darabjának szánják.

A meglepetés csak ezután jött, ugyanis kiderült, hogy egy Canis Majoris címen futó Witcher is készül. A Canis Majorist egy külső stúdió fejleszti a Polaris trilógiától teljesen függetlenül. A meg nem nevezett stúdióról annyit tudunk, hogy a korábbi játékok fejlesztői vezetik, így biztosan tapasztalt kezekben van a spin off.

És akkor, ha ez nem lenne elég egy ötödik Witcher projektről is lerántották a leplet: A Sirius projekten a CDPR által nemrégiben felvásárolt The Molasses Flood stúdió dolgozik. A játék az ígéretek szerint egy az eddigiektől eltérő Witcher-játék lesz, multiplayer játékra kihegyezve, de tartalmaz majd klasszikus, történet és küldetésorientált single player kampányt is.

Nem csak a Witcher folytatódik

Bár a Cyberpunk 2077 indulása közel sem mondható zajos sikernek, hiszen számos optimalizálási probléma és bug csúfította el az egyébként remek alapokkal rendelkező játékot, a CDPR így is hosszútávra tervez a francise-zal. Olyannyira, hogy már most bejelentették a Orion fedőnevű projektet, ami az ígéretek szerint tovább bővíti a Cyberpunk világát.

Hadar, a titokzatos

Végül, de nem utolsósorban pedig megszellőztettek egy Hadar névre keresztelt projektet, ami egy teljesen új cím lesz. Játékról még nem igazán beszélhetünk, hiszen jelenleg csak a kreatív folyamatok korai szintjén áll a Hadar, vagyis semmilyen tényleges fejlesztésre nem került még sor, és jó eséllyel egy darabig ez így is marad. Mindenesetre a CDPR jelezte felénk, hogy terveznek a Witcheren és a Cyberpunkon túl is.

Forrás: CD Projekt Red