Gamerland gaming játék
Az utóbbi években páros lábbal rúgták be a mainstream ajtaját az olyan korábbi geek szubkultúrák, mint a képregények vagy a videojátékok, így csak idő kérdése volt, hogy mikor indulnak útjukra a kifejezetten ezekre szakosodott közösségi helyszínek is. Kisebb- nagyobb próbálkozásokra már korábban is volt példa, idén nyáron azonban egy olyan hely is megnyílt Budapesten, mely méretében és a helyszín adta lehetőségekben jelentősen rátromfolt az elődökre.

 

Nem volt Budapesten, de Magyarországon sem olyan hely, ahova a hazai gaming és esport közösség le tud jönni versenyeken részt venni, vagy csak szülinapozni, legénybúcsút tartani és játszani. – vezet be a Gamerland történetébe a hely munkatársa, Mezei Péter „Cobain”, aki az itteni tevékenysége mellett a Budapest Honvéd Sportegyesületnél is dolgozik, mint a klub esport akadémiájának szakágvezetője. Mint mondja, a Gamerland egy a szó szoros értelmébe vett gaming komplexum, ahol minden adott ahhoz, hogy a látogatók jól érezzék magukat.

Gamerland gaming játék
Na de mivel is érezhetik jól magukat? Ha csak magukat a gépeket akarnánk felsorolni, már akkor is elég impozáns a felhozatal: high-end PC-k sokasága, Playstation, Xbox és Nintendo Switch konzolok szép számmal, természetesen a legújabb generációból, Oculus 2 VR szettek, szóval minden, ami szem-szájnak ingere. Ez persze önmagában még nem lenne elég, hiszen ezeket a masinákat még ha borsos áron is, de otthonra is megvásárolhatjuk. A Gamerland bája inkább a különlegességekben rejlik: van itt Playstation meghajtású autószimulátor üléssel, váltóval, kormánnyal és mindennel, amire szüksége lehet az embernek egy benzingőzös verseny szimulálásához, akad retro helyiség, ahol a Guitar Hero arcade kiadásától, a játéktermi pisztolyos Alien-lövöldén át egészen az ötszáz (!!!) PS1-re megjelent retro játékot tartalmazó masináig minden van. Utóbbiban egyébként olyan gyöngyszemekre is rálelhet az ember, amiket annak idején forgalomba se hoztak hazánkban, mi például a Capcom-féle Jojo’s Bizarre Adventure bunyós játékban püföltük egymást huzamosabb ideig.

Gamerland gaming játék
Apropó verekedős játékok: azoknak, akik egymás digitális csépelését élvezik a legjobban, kifejezetten ajánljuk a K.O. Ketrec névre keresztelt kis zugot, ami lényegében egy ketrecharcos pálya miniatűr változata, egy PS5-tel, egy méretes tv-vel és néhány babzsákkal felszerelve, hogy autentikus környezetben csattanjanak azok a virtuális pofonok. Érződik, hogy a hangulatra kifejezetten nagy hangsúlyt fektettek a hely létrehozásakor, van Bunker névre hallgató VIP terem, streaming szoba, kifejezetten focis játékokra létrehozott rész és egy esport aréna is, ahol az óriási microLED falnak és a színpadnak köszönhetően nagyobb eseményközvetítésekre is van lehetőség. Mindezek mellett pedig csak növeli a hűha-faktort a hely egészére kiterjedő neonfényes design.

A vendégsereget kiszolgálandó van ételt-italt kínáló bárhelyiség is, amire szükség is van, hiszen elég sok eseménynek ad otthont a Gamerland, a tulajdonosok célja pedig az, hogy ez a jövőben még tovább bővüljön.

Jelenleg 1000 négyzetméteren van a komplexum, de ez a négyszeresére bővíthető. A cél az, hogy minden, ami esport és gaming esemény, az itt valósuljon meg, de emellett szeretnénk például saját esport csapatot is indítani. Sokféle eseménynek adtunk otthont már eddig is, voltak születésnapok, legénybúcsúk, Counter Strike és League of Legends versenyek, de még beerpong bajnokság, kriptovaluta bemutató és EB meccsközvetítés is. Kicsit kikopott a divatból az, hogy helyszínen játsszunk. Részben a pandémia miatt is most ott tartunk, hogy mindenki otthon ül és ott játszik, de igény lenne arra, hogy legyenek helyszíni versenyek, ebből szeretnénk minél többet. – részletezte nekünk Cobain.

Gamerland gaming játék
Célok tehát vannak bőségesen, személy szerint mi nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen irányba és meddig fejlődik még a Gamerland, hiszen már most is egy felettébb szórakoztató helynek bizonyult, ami szépen lefedi a gamer komplexum kifejezést.

Cím: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95. 2. ép. 4. lház. I. em.
További képek, videók és infók: Gamerland.hu