Resident Evil Playstation játék

A Capcom folytatja az elmúlt években elkezdett jó szokását és felújítja a Resident Evil sorozat játékait. A közel tökéletesen sikerült második rész és a kissé botladozó harmadik után a sor most a zombis játékszéria egyik legikonikusabb részén, a negyediken van.

 
 

Az eredetileg 2005-ben megjelent játék a korábbi részektől eltérően már nem a zombik fertőzte Racoon Cityben, hanem egy kitalált spanyol faluban, El Puebloban játszódik. A történet szerint a Racoon Cityben zajlott vérengzés túlélése után Leon Kennedyt azzal bízzák meg, hogy mentse ki az amerikai elnök lányát egy szekta karmai közül.
 


A Resident Evil 4 hamar kultklasszikussá nőtte ki magát, a rajongók a mai napig az egyik legjobb epizódként tartják számon. A remake bejelentése mellé megjelenési dátum is társult, ha minden a tervek szerint halad, akkor 2023. március 24-én kerül a boltok polcaira a legújabb RE. Az első előzetes sok játékmenetet nem mutatott meg, de a felvillantott képek és a korábbi remakek minősége alapján bizakodóak vagyunk. Egyelőre csak a PS5 verzió szerepel a trailerben – Nem meglepő, hiszen a játékot a Sony State of Play eseményén leplezték le – de minden bizonnyal számíthatunk PC-s és Xbox Series X|S megjelenésre is.

Forrás: Sony