2022 game játékok playstation xbox nintendo
2022 igencsak jó évnek ígérkezik a gamerek számára, elég csak végigpillantanunk az idei év megjelenésein. A DC belehúz, a Pokémon megújulni látszik, a Playstation 5 pedig úgy tűnik idén válik majd csak igazán csábítóvá.

 

Horizon Forbidden West

Megjelenés: Február 18.
Platform: Playstation 4 és 5

Öt évvel a Horizon Zero Dawn megjelenését követően Aloy visszatér, még impozánsabb látvánnyal, új robotszörnyekkel és természetesen a 2017-ben elindított történet közvetlen folytatásával.

Elden Ring

Megjelenés: Február 25.
Platform: PlayStation 4 és 5, Xbox Series X|S, Xbox One, PC

Sokak naptárában egyértelműen az idei év legtürelmetlenebbül várt címe a FromSoftware játéka, ami George R.R. Martin világalkotását vegyíti a Dark Souls játékmenetével. Izzasztó harcok és egy hatalmas felfedezhető világ vár azokra, akik belevágnak az Elden Ringbe.

Pokémon Legends: Arceus

Megjelenés: Január 28.
Platform: Nintendo Switch

A tavaszi Diamond and Pearl remastert követően a Pokémon rajongók igazi csemegét kapnak idén, a zsebszörny-széria ugyanis hosszú évek után játékmenetében is megújulni készül a Pokémon Legends: Arceus-ban. A történet évszázadokkal a korábbi játékok előtt, az első pokédex megalkotásakor játszódik, a szokásos körökre osztott harcot pedig nyílt világgal és új pokémon elejtési rendszerrel kívánja feldobni a játékot fejlesztő Game Freak.

Forspoken

Megjelenés: Május 24
Platform: Playstation 5, PC

Az elmúlt évek egyik, ha nem a leglátványosabb varázslat mechanikáival érkezik májusban a Forspoken, amiben a fiatal hősnő a mi világunkból átkerül egy mágiával, sötét erőkkel és szörnyekkel teli világba, ahol ahogy az lenni szokott, be kell teljesítenie a róla szóló próféciát és megmentenie a világot. Mindezt dinamikus harcrendszerrel és első ránézésre igencsak lenyűgöző grafikával kapjuk, azt pedig említettük már, hogy a varázslatok mennyire látványosak??

God of War Ragnarök

Megjelenés: 2022 II. félév
Platform: Playstation 5, PC

A Forspokent egy hajszálnyival csak, de lelöki az idei év legjobban várt címe listánk trónjáról a Ragnarök. A 2018-as God of War minden tekintetben tökéletes játék volt, gyönyörű grafikával, egyedülálló kamerakezeléssel, zenével, izgalmas harcrendszerrel és egy a szériától szokatlanul emberi, szép történettel. Ha „csak” az első rész színvonalát hozza Atreus és Kratos történetének folytatása, mi már több mint elégedettek leszünk.

Gotham Knights

Megjelenés: 2022
Platform: PlayStation 4 és 5
, Xbox Series X|S, Xbox One, PC

Batman (látszólag?) halott, a Baglyok bírósága uralja Gothamet, a város elbukott. Vagy mégsem? Robin, Nightwing, Batgirl és Red Hood viszik tovább Bruce Wayne örökségét, ezáltal biztosan lesz pár keresetlen szavuk a baglyokhoz. Co-op akciójáték, ami remélhetőleg megugorja a lécet, amit az Arkham játékok olyan magasra tettek.

The Callisto Protocol

Megjelenés: 2022
Platform:
PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC

Horror-rajongók örvendjetek! Glenn Schofield, a Dead Space játékok egyik készítője új címmel érkezik, futurisztikus, horrorisztikus és bár nem sokat tudunk még róla, nagyon is várjuk!

Hogwarts Legacy

Megjelenés: 2022 (?)
Platform: PlayStation 4 és 5, Xbox Series X|S, Xbox One, PC

Harry Potter varázsvilága megérdemelne már egy újabb tisztességes játékadaptációt. A megváltást a remények szerint a Hogwarts Legacy hozhatja el, bár eddig mindössze egy előzetest láttunk hozzá, a csöndet pedig tavaly év végén törték meg a fejlesztők, méghozzá azzal a hírrel, hogy csúszik a megjelenés. Papíron még idén érkezik, de az se lepne meg minket, ha tovább csúszna. Mi csak annyit kérünk, hogy nehogy még egy Cyberpunk-fiaskó legyen a vége.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Megjelenés: 2022
Platform: PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC

Az Arkham-játékokat is jegyző Rocksteady Studios visszatér a DC világába, a helyszín ezúttal Metropolis természetesen open world városa, egy helyett pedig egyből négy karaktert kapunk, Harley Quinn, King Shark, Captain Boomerang és Deadshot személyeiben, hogy végrehajtsuk azt a tényleg öngyilkos küldetésnek tűnő feladatot, hogy eltegyük láb alól a Brainiac által agymosott Igazság ligáját. Az előzetesek biztatók, várjuk!

Tiny Tina’s Wonderlands

Megjelenés: Március 25.
Platform: PlayStation 4 és 5, Xbox Series X|S, Xbox One, PC

A Borderlands játékok legőrültebb karaktere saját spin-offot kap, igaz csak a mesélő szerepében tetszeleg majd, akárcsak a korábbi Assault on Dragon Keep DLC-ben. Varázslat, szörnyek, fegyverek, robbanás, varázslat, még több szörny, még több fegyver, még több robbanás, varázslat, és persze szivárványt hányó unikornisok, na meg a végére egy csipet varázslat. A Borderlands játékok humora és lootbox fegyverrendszere találkozik az RPG-k világával, jó megérzéseink vannak a Tiny Tina’s Wonderlandset illetően!

Ezek 2022 legjobban várt játékai a Geekembernél, a lista azonban koránt sem teljes még. Ti mit vártok a leginkább idén? Írjátok meg nekünk kommentben!