Igen, jól olvastátok. A Kokainmedve sztoriját ráadásul megtörtént események adják, na persze nem pont abban a formában, ahogy az a filmben látható lesz.

 

1985-ben egy Andrew Thornton nevű drogfutár repülőbalesetet szenvedett az egyik szállítmányával együtt. Thornton kiugrott a gépből, a rendőrség már csak a holttestét találta meg. A férfi éjjellátó szemüveget, golyóálló mellényt és Gucci cipőket viselt halálakor, valamint 4500 dollár készpénzt is találtak nála, így nem meglepő, hogy elkerekedett szemmel fedezték fel a testét a rendőrök.

Ami azonban ennél is furcsább volt, hogy Thornton kokainszállítmányának nyomaveszett. Három hónappal később aztán megtalálták a fehér port és még valamit: egy medve holttestét. A repülőből kiesett drogok ugyanis egy georigiai erdőben landoltak, a közel 35 kilós szállítmányra pedig egy ártatlan fekete medve talált rá, aki elfogyasztotta a fehér port, a túladagolás következtében pedig elhunyt. A hírekben persze felkapták az esetet, olyannyira, hogy a medve preparált teste a mai napig megtalálható a Kentucky állambeli Lexingtonban.

A sztorit kicsit újragondolták a filmadaptációhoz, ebben a medve túléli a "balesetet" és kokainfüggővé válik, a szer hatására pedig még a szokásosnál is veszélyesebb lesz. A filmet a legutóbbi Charlie Angyalait is jegyző Elizabeth Banks rendezte és olyan arcok tűnnek fel benne, mint Ray Liotta (akinek egyik utolsó szerepe ez) és Margo Martindale.

Premier 2023 februárjában.

Forrás: UIP-Duna film