A focijáték legújabb részébe az Apple háztájáról is érkezik egy meglepetéscsapat, sokak örömére.

 

Jópofa crossover érkezik a FIFA 23-ba, az EA focis játéka ugyanis megegyezett az Apple-vel, ennek eredménye pedig, hogy a Ted Lasso című sorozat főszereplő csapata, az AFC Richmond is játszható klub lesz.

A sorozat 2020-ban indult az Apple TV-n, a streaming szolgáltató egyik első sajátgyártású címeként és hangos sikert aratott mind a közönség, mind a szakma köreiben, hiszen eddig a megjelent két évad összesen 11 Emmy-díjjal büszkélkedhet. A Jason Sudeikis címszereplésével készülő széria egy amerikaifoci-edzőről szól, akit egy szebb napokat is látott brit futballcsapat kipofozására bérelnek fel. A készülő harmadik szezon állítólag az utolsó is lesz egyben, bár a megjelenéséről még nincsenek pontos hírek. Ennek a híresztelések szerint az az oka, hogy a sorozat fináléjának jelentősen megnőttek a költségei a tervezettekhez képest és jogi viták zajlanak arról, hogy kinek a felelőssége fedezni ezeket a megnövekedett kiadásokat. Mindemellé a forgatást többször leállították, majd újrakezdték, átírták a forgatókönyvet, ezek a bukkanók pedig már a stábot és a készítőket is megviselik.

Mindenesetre, amíg a Ted Lasso következő évadára várunk, legalább digitálisan újra láthatjuk az AFC Richmondot, egészen pontosan szeptember 30-tól, ekkor jelenik meg ugyanis a FIFA 23, a sorozat 30. és egyben utolsó része. Persze az EA focis játékairól ettől még nem kell lemondanunk, egyszerűen csak új brand alatt futnak majd a jövőben érkező sportjátékai a vállalatnak.

Forrás: Electronic Arts