Silent Hill Gaming Konami Film/Sori

Új játékok és egy új film is érkezik a legendás horror-franchiseba.

 

A Silent Hill minden kétséget kizáróan ott szerepel a legikonikusabb horror játékok pantheonjában, a sorozatot azonban évek óta csönd övezi. Bár korábban voltak hírek arról, hogy Hideo Kojima és Norman Reedus közösen dolgoznak egy új Silent Hill címen, Kojima viszonya annyira megromlott a Konamival, hogy ebből valószínűleg már soha nem lesz semmi. Az utolsó teljes értékű cím a sorozatban a 2012-es Silent Hill: Downpour volt, PS3 és Xbox 360 konzolokon. A sorozat felélesztéséről már évek óta keringtek a pletykák, most azonban ledobta a Konami a bombát: 4 új játék és egy Silent Hill film is érkezik az elkövetkező években.

Talán a legnagyobb hír, hogy a Resident Evil játékokhoz hasonlóan, a Silent Hill 2 is megkapja a maga modern remakejét, amiben az eredeti játékot játszhatjuk végig, a mostani generációnak megfelelő kinézettel és játékmechanikával.

Az indie címeiről ismert Annapurna Interactive (Stray, What Remains of Edith Finch) és a No Code közös projektje a Silent Hill Townfall, amiről egyelőre csak egy rövidke, ám annál hangulatosabb teasert kaptunk:

Érdekes projektnek hangzik a 2023-ban érkező Silent Hill Ascension, ami egy online élőben követhető interaktív sorozat lesz, melynek történetmesélésébe a nézők is beleszólhatnak. A projekten több stúdió dolgozik, köztük a J.J. Abrams nevéhez fűződő Bad Robot Games is. A sorozathoz kapcsolódó infókat az Ascension.com-on lehet nyomonkövetni.

Az egyik legérdekesebbnek hangzó projekt számunkra a Silent Hill f, ami egy a 60-as évek japánjában játszódó játék lesz, erről szintén csak egy előzetesünk van egyelőre:

Végül de nem utolsósorban pedig a mozirajongók is örvendhetnek, érkezik ugyanis a Return to Silent Hill, amit a 2006-os Silent Hill filmet is rendező Christophe Gans dirigál. Az infók szerint a Silent Hill 2-t veszi majd alapul a mozi.

A bejelentéseket tartalmazó teljes közvetítés alább nézhető vissza:

Forrás: Youtube/Silent Hill Official