Stranger Things

Barrie Gower maszkmester számos hollywoodi produkción dolgozott már életében, a teljesség igénye nélkül olyan filmeken és sorozatokon dolgozott mint a Witcher, a The Green Knight, a Trónok harca, és persze a Stranger Things.

 

A sorozat legújabb évada számos kihívást rejtegetett magában, ezért is kifejezetten érdekes, hogy Gower Instagram-oldalán betekintést enged a rajongóknak a munkálatok színfalai mögé. Így megnézhetjük például azt, ahogyan praktikus effektek segítségével életre keltik a negyedik évad gonoszát, Vecnát:

A Vecnát alakító színész teljes átalakulását egy másik videón is megnézhetitek, a tartalmat azonban csak azoknak ajánljuk, akik már befejezték a 4. évad eddigi részeit, mivel erősen spoileres. A videó ide kattintva érhető el.

Egy másik érdekesség, hogy a Hoppert játszó David Harbour a harmadik évad befejeztekor javasolta a sorozatot rendező Duffer testvéreknek, hogy vegyék fel a negyedik évados jeleneteinek egy részét is, hiszen már tudta, hogy a következő évadra jelentős fogyáson kell átesnie és nem szerette volna, ha kontinuitásbéli hibákat okoz az, hogy a visszaemlékezésekben vékonyabb, mint a harmadik évadban. A negyedik évad részei azonban még nem voltak megírva ekkor, a készítők és a színészek is csak az irányvonalat tudták. Ezért a harmadik évad idején játszódó jelenetek felvételekor szintén Gowerhez fordultak, aki „visszavarázsolta” David Harbourra a leadott kilókat:

A Stranger Things 4. évada már elérhető a Netflixen, igaz, az utolsó két epizód csak július elsején debütál majd. Addig is érdemes Barrie Gower oldalát követni, hiszen biztosan számíthatunk még kulisszatitkokra a sorozatból.

Forrás: Instagram/@barriegower, @dkharbour