A LEGO egy ideje már nem pusztán játékgyártóként van jelen a piacon, rengeteg termékük a felnőtt vásárlókat célozza meg. Ennek megfelelően számos olyan ötlettel álltak elő az utóbbi időben, ami nem csak szabadidős szórakozásként, hanem dísztárgyként is funkcionál. Bár a legtöbb efféle díszhez viszonylag mélyen bele kell nyúlni a zsebünkben, az biztos, hogy csupa olyan építményről beszélünk, amit nem találunk meg minden háztartásban!

 

LEGO Art

Az Art szériában lényegében apró kör alakú LEGO elemekből készült „festményeket” találunk. Elvis és a Beatles mellett akár Vasember, Batman és Joker portréit is elkészíthetjük az elemekből. Egy készletből három arckép rakható össze 40*40 centiméteres keretben, egy szettből bármelyik portrét kirakhatjuk, azonban ha mindet szeretnénk a falunkon tudni, akkor újabb csomagot kell vennünk, mivel egy készletben egy kép kirakására elegendő építőelem van csak. Cserébe a több készlet előnye, hogy kettő vagy három összeborításából kirakhatóvá válnak nagyobb képek is. A szettek 47 990 forintos áron vásárolhatóak meg.

LEGO diorámák

A svéd kockagyár legújabb ötlete első körben a Star Wars rajongókat célozza meg. A filmek ikonikus jeleneteit dioráma formájában alkothatják meg ezekkel a szettekkel a rajongók, így a polcunkra kerülhet Luke kiképzése a Dagobah rendszerben, a Halálcsillag ostroma, vagy épp az Új remény ikonikus szemétzúzóban játszódó képsora. A háromdimenziós makettek 600 és 1000 darab között mozognak, 24 000-től 30 000 forintig kaphatóak. Újdonságnak számítanak, így egyelőre csupán a Star Wars tematikájú darabok kaphatóak, de ha az eladási számok elérnek egy szintet, biztosan más filmekből is kapunk majd hasonló diorámákat.

Creator Expert

Kicsit letérve a főképp a geekekre célzott termékek útjáról is számos izgalmas dekorációs LEGO terméket találni, elég csak végiggörgetni a Creator Expert széria termékein. Az olyan ikonikus járművektől kezdve, mint a Ford Mustang, a Vespa 123 vagy a Volkswagen T2, a legendás sportépületekig mint az Old Trafford, a Santiago Bernabéu stadion és a Camp Nou, mindent megtalálunk. Akadnak továbbá NASA űrhajók is, köztük az Apollo 11 és a Discovery űrsikló, de még Adidas cipőt és gigászi méretű Titanic modellt is találunk. A szettek általános ismertetője, hogy már-már őrjítően sok darabból állnak, így aki belevág egy ilyen modell megépítésébe, biztosan eltölt majd jó pár órát az összeszerelésükkel.

LEGO Ideas

Az Ideas sorozat darabjai közül már többször szemezgettünk itt az oldalon, hiszen olyan ínyencségeket találni a szériában, mint a Reszkessetek betörők családi házának „legósított” mása, vintage írógép, Fender Stratocaster gitár, vagy épp a Nemzetközi Űrállomás kicsinyített mása. Egytől egyig dísztárgyak, amik bár kissé borsos áron jönnek, de biztosan egyedi ékei lesznek az otthonunknak.

Képek: Lego.com