Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nagyot lép a jövő felé az Xbox, érkezik a konzol nélküli játék

xbox microsoft game pass cloud gaming

A felhőalapú játék nem újdonság, a széles körű elterjedése azonban még nem történt meg. Egészen mostanáig? A Microsoft ugyanis nagyot lép előre a Samsunggal karöltve. Június 30-tól - egyelőre csak a Samsung 2022-ben kiadott okos tévéire - letölthető lesz az Xbox App, amivel elérhetővé válik a Microsoft Game Pass Ultimate több száz játéka.

0 Tovább

Játék a felhők között – Mi az a cloud gaming és milyen szolgáltatások érhetőek el hazánkban?

cloud gaming játék gaming Google Stadia GeForce Now Gamepass Xbox

A cloud gaming, vagyis a felhőalapú játékszolgáltatás az elmúlt években tűnt fel, és sokan a jövő egyik legjelentősebb "platformjaként" tartják számon, hiszen alapkoncepciója az, hogy mindössze egy kellően erős internetkapcsolat és egy cloud gaming szolgáltatás előfizetése szükséges ahhoz, hogy akár a legújabb, hardverizzaszó címekkel is minőségi színvonalon játsszunk, a játékhoz szükséges vas hiányában is.

Ezeknek a szolgáltatásoknak a lényege, hogy az előfizetéssel hozzáférhetünk az adott szolgáltató játékkínálatához, ezek hol az előfizetés mellé járnak, hol pedig külön megvásárolandóak, a játékok futtatásához pedig nincs szükségünk a legmodernebb gamer PC-kre, hiszen az azokat futtató hardver a szolgáltatónál található, a saját eszközünk csak szimpla képernyőként és kontrollerként funkcionál.

0 Tovább