A gyűjtögetős játékok soha nem mennek ki a divatból, a saját gyermekkorunk darabjai pedig mindig különleges helyet foglalnak majd el a szívünkben. Nézzük, hogy mikre emlékszünk vissza legszívesebben a kiskori mániáink közül...

 

A kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb kulturális jelenségei voltak a zsebszörnyek. A Pokémon franchise a mai napig dübörög, játékok, filmek és sorozatok is folyamatosan készülnek, így továbbra is Japán egyik legnagyobb címe a széria. Nálunk az ezredforduló környékén élte igazi aranykorát a sorozat, és ki ne emlékezne az ekkoriban csipszekhez csomagolt tazókra! Bár a pokémon kártyák is nagy népszerűségnek örvendtek (egyes eredeti példányokat napjainkban milliókért lehet megvásárolni), de hazánkban mégis inkább ezek a kis gyűjthető korongok voltak a népszerűbbek.


Furby

Ezek a bundás madárnyúl (??) állatkák hatalmas szenzáció voltak a kilencvenes és a kétezres években, McDonald’s menük játékaiként és a játékboltok polcain is egyaránt megtalálhattuk őket. Újabb verzióik egyébként még mindig megtalálhatóak a boltokban.


Yu-Gi-Oh kártyák

Bár számos gyűjthető kártyajáték vált sikeressé, a japán mangasorozat alapján készült Yu-Gi-Oh kártyák a napjainkig hatalmas sikernek örvendenek. Olyannyira, hogy a játékból bajnokságokat is rendszeresen rendeznek napjainkban, kisebb találkozókkal egybekötött meccsektől egészen a világbajnokságig.


Master Crok kártyák

Egy újabb kártyajáték, aminek darabjait ipari mennyiségű csipsz elropogtatása révén tudtunk begyűjteni. A Master Crok kártyák több, tematikus szériában jelentek meg rágcsálnivalók csomagolásában elrejtve, az olyan hangzatos karakterek mellett, mint a Terminátor Crok, vagy Zorro Crok, még magyar mondák és történelem alapján készült darabok is voltak, így sokunk gyűjteményében ott figyeltek az olyan lapok, mint Rózsa Sándor Crok vagy János Vitéz Crok.


Happy Meal menü játékok

Oké, ezzel az utolsóval csalunk egy kicsit, mert nem egy konkrét játéksorozatról van szó, de melyikünk gyerekkorában ne lett volna szerepe az egyik legnépszerűbb gyorsétterem,a McDonald’s gyerekmenüs apróságainak? 

Fotók: Shutterstock